Projekt inom byggteknik

Vår verksamhet omfattar nedanstående tjänster och vi lägger kontinuerligt ut referensprojekt på denna sida:

  • Byggnadskonstruktion
  • Statiska beräkningar
  • Prefabprojektering
  • Projekteringsledning
  • BAS-P


Kontakta oss
eller läs mer under Tjänster gärna för mer information.

 

Pågående projekt:

 

Dufvegården Vårdboende, Katrineholm

Jodacon har fått uppdraget som både huvudkonstruktör och prefabkonstruktör i detta projekt. Katrineholms Kommun är beställare och Tegelstaden Bygg AB är entreprenör i denna samverkansentreprenad där ca 97 lägenheter och storkök mm. ska projekteras.

Kv. Palmen, Katrineholm

Tegelstaden Bygg AB har anlitat oss som huvudkonstruktör till detta flerbostadsprojekt mitt i centrala Katrineholm, granne med Katrineholms Kyrka. 

Kv. Garvaren, Norrköping

Ett utmanande bostadsprojekt mitt i centrala Norrköping! Botrygg Bygg AB bygger 52 lägenheter där Arkitektur + Development står för arkitekturen.

Projektering pågår fram till sommaren!

 

UNUM, Täby

Jodacon har fått uppdraget som huvudkonstruktör i detta projekt. Platsgjuten källare med pålning samt en prefabricerad betongstomme kommer att bli UNUM!UNUM präglas av ett inspirerande nytänk som kombinerar funktion med estetik. Med genomtänkta planlösningar optimeras bostadsytan, samtidigt som omsorgsfullt utformade interiörer adderar det lilla extra. 

Trygghetsboendet Kneippen, Norrköping

Hyresbostäder uppför ett trygghetsboende med minst 45 nya lägenheter med en modern och hög standard. Trygghetsboendet är ett koncept för dig som är 65+ och som söker där det lilla extra i form av trygghet, service och social samvaro. Lägenheterna kommer att variera i storlek, från mindre 1:or till  yteffektiva 2:or och ett antal lite större 3:or. Erlandsson Bygg AB är totalentreprenör och Jodacon Engineering kommer vara huvudkonstruktör i detta projekt från systemhandlingsskedet t.o.m. bygghanlingssskedet.

 

Kv Brödet, Norrköping

Norrevo Fastigheter AB uppför ett nytt äldreboende med 60 nya lägenheter med en modern och hög standard. Erlandsson Bygg AB är totalentreprenör och Jodacon Engineering kommer vara huvudkonstruktör i detta projekt som nu är i bygghandlingsskedet. Mer info samt bilder kommer..

Klingsborgsskolan, Norrköping

Norrköpings Kommun bygger om och till nya Klingsborgsskolan på Holmstagatan 17. Jodacon Engineering har K-uppdraget i denna generalentreprenad.

Kryddvägen, Tyresö

LW Fastigheter AB tillsammans med RO-gruppen projekterar 33 nya lägenheter i Tyresö. Bostäderna kommer fördelas på två huskroppar i 4-5 våningar och däremellan ett parkeringsgarage. Jodacon är huvudkonstruktör i detta projekt där stommarna kommer platsgjutas.

 

 

 

Avslutade projekt:

 

Åby Park, Norrköping

På uppdrag av Botrygg AB i Linköping, anlitades Jodacon som huvudkonstruktör för nybyggnad av 22 st bostadsrätter.

Förutom källarplan med parkeringsgarage i platsgjuten betong, så byggdes resterande stomme med träkonstruktioner.

Kompensationsgrundläggning tillämpades i detta projekt då marken är sättningskänslig. 

Brf Karlavagnen, Norrköping

Riksbyggen har uppfört 51 st bostadsrätter samt parkeringsgarage och torgbjälklag på Ljurafältet i Norrköping. Erlandsson Bygg i Mitt AB var totalentreprenör och anlitade Jodacon som ansvarig konstruktör för detta projekt.

Marken förutsatte pålad grundläggning och husstommarna byggdes traditionellt platsgjutna med bärande betongväggar, betongbjälklag och utfackningsväggar med stålpelare.

 

Ärlan 17, Nynäshamn

På uppdrag av Q-gruppen AB i Stockholm, tog Jodacon Engineering fram konstruktionsritningar för nybyggnad av 12 st bostadsrätter.

Grundläggning är en platta på mark och stommen består av trä i form av lösvirke och kertobalkar.

Förskola Fageräng, Trosa Kommun

På uppdrag av Rydbergs Bygg AB i Nyköping, tar Jodacon Engineering fram konstruktionsritningar för tillbyggnad av en befintlig förskola i Trosa.

Grundläggning görs med platta på mark och stommen är en blandning av trä och stål med prefabricerade takstolar av trä.

Ombyggnad av Woodys Bygghandel, Huddinge Kommun

På uppdrag av NA Svensson AB i Nyköping, konstruerade vi 2 st nya entresolbjälklag inuti befintliga affärslokaler på Woodys bygghandel i Huddinge.

Bjälklagen byggdes av limträ och de bärande stommarna under bjälklagen är en blandning av limträ och stål.

Kv Korthållaren, Vällingby

På uppdrag av Stomkon Byggprojektering i Västerås genomförde Jodacon Engineering statiska beräkningar och armeringsritningar för detta projekt. NCC är entreprenör åt Svenska Bostäder som uppför 48 hyreslägenheter i ett punkthus på 13 våningar.

 

Oskarslunds vårdboende, Karlstad

På uppdrag av Stomkon Byggprojektering i Västerås genomförde Jodacon Engineering statiska beräkningar och armeringsritningar för detta projekt. Peab var entreprenör åt Karlstads kommun som uppförde 95 lägenheter anpassade till dementa. Förutom hänsynen till boendemiljön har kommunen satsat mycket på att bygga miljöanpassat.

 

Brf Kajen Ett, Göteborg

På uppdrag av Skandinaviska Byggelement AB utförde Jodacon Engineering statiska beräkningar, armeringsritningar och prefab-dimensionering för detta projekt. Peab var totalentreprenör för två st. hus i 12 plan med bostadsrätter.

Telestad, Växjö

På uppdrag av Skandinaviska Byggelement AB utförde Jodacon Engineering statiska beräkningar, armeringsritningar och prefab-dimensionering för detta projekt. Skanska var totalentreprenör för två st punkthus på 6 våningar.

 

Brf Kristallen, Norrtälje

På uppdrag av Skandinaviska Byggelement AB utförde Jodacon Engineering statiska beräkningar, armeringsritningar och prefab-dimensionering för detta projekt. Credentia AB var beställare för denna etapp av bostadsrätter i 4 plan.

 

Kv. Pippi 1, Malmö

På uppdrag av Skandinaviska Byggelement AB utförde Jodacon Engineering statiska beräkningar, armeringsritningar och prefab-dimensionering för detta projekt. Peab var totalentreprenör för två st. hus i 4-5 plan med bostadsrätter.

Kv. Ärtflyet, Norrköping

På uppdrag av Skandinaviska Byggelement AB utförde Jodacon Engineering statiska beräkningar, armeringsritningar och prefab-dimensionering för detta projekt. ED Bygg var totalentreprenör för ett LSS boende åt Norrköpings Kommun.

Kv Postterminalen 3, Lund

På uppdrag av Stomkon Byggprojektering i Västerås genomförde Jodacon Engineering statiska beräkningar och armeringsritningar för detta projekt. NCC uppför bostadshus på 5-7 våningar som består av ett hästskoformat kvarter med en öppen terrassyta ovanpå ett parkeringsgarage.

 

Brf Gläntan, Sundbyberg

På uppdrag av Abetong AB utförde Jodacon Engineering statiska beräkningar och prefab-dimensionering för detta projekt. Riksbyggen är byggherre och totalt uppfördes 140 lägenheter, bostadsrätter, fördelat på 4 st. huskroppar. Grundläggningen utfördes med pålning och plint till berg och husstommarna uppfördes med prefabricerade betongelement i form av bl.a. sandwichväggar, massivväggar och platsgjutna bjälklag med plattbärlag.

 

              

 

Om- och tillbyggnad av Nettobutik, Aspudden

På uppdrag av Tegelstaden Bygg AB hjälpte Jodacon Engineering till med konstruktionen för en ny Nettobutik i Aspudden, Stockholm. Butiken byggdes i redan befintliga lokaler som samtidigt byggdes ut. Uppdraget innefattade bl.a. håltagningar med avväxlingar i stål, en ny platta av betong grundlagd med pålar samt förstärkning och förhöjning av befintliga betongbjälklag.

Leendet, Västermalmsterrassen

På uppdrag av Stomkon Byggrojektering i Västerås utförde Jodacon Engineering statiska beräkningar och prefab-dimensionering för detta projekt. Skanska byggde 225 bostadsrätter på 2-5 rum, sjönära på Kungsholmen i Stockholm.